Skip to main content

Det er ditt ansvar å sørge for at bilen din er EU-kontrollert i tide.

Målet med EU-kontrollen, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Vi utfører EU-Kontroll

Auto-Teknikk Drøbak er et godkjent bilverksted av Statens vegvesen for gjennomføring av EU-kontroll. Auto-Teknikk Drøbak har hele veien levert verkstedtjenester til fornøyde kunder i Drøbak, Ski, Nesodden, Langhus, Ås, Vestby og hele Follo området.

Når skal kjøretøyet ditt kontrolleres?

Det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen.

Hvor lang tid i forveien kan du ta EU-kontroll?

Så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen er det opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. Fristen er endelig, så beregn nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Det gis som regel ikke utsettelse på fristen. Vi sender deg en påminnelse om EU-kontroll to måneder før fristen går ut.
Fleksibiliteten gjør at du kan gjennomføre kontrollen sommeren før, selv om kontrollfristen er på vinteren. Har du for eksempel en bil eller bobil som kun brukes om sommeren, eller du planlegger en lengre tur til utlandet, kan du ta EU-kontrollen når det passer deg.

Hvordan beregnes neste frist for kontroll?

Neste frist for EU-kontroll beregnes alltid ut fra dato for når du tok hovedkontrollen, og ikke for når du eventuelt tok etterkontroll. Tar du hovedkontrollen mindre enn to måneder før fristen din går ut, vil den opprinnelige fristen bli stående som utgangspunkt for neste EU-kontroll.

Våre andre verkstedtjenester

Service

Karosseriskade

Oljeskift

Bilglass

Bremser

Aircondition

Dekkskift

Eksosanlegg

Clutch / Gir

EU-Kontroll